SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gävle Simsällskap
Simidrott
Förkunskapskrav GSS simskola
2021-08-06 17:00

 

Förkunskapskrav GSS - Läs noga här innan du anmäler:   

 

En del nivåer kräver normalt att man går två och ibland fler terminer, det är alltså inget misslyckanden att gå om samma nivå.

 

Baddaren

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi tar emot deltagare som fyller minst 5 år under året som simskolan pågår. 

                                                                                                                        

Undervisning
I Baddaren testar vi på olika sätt att ta oss fram i vattnet, doppa huvudet, bubbla och glida med platta och ansiktet i vattnen, vi tränar också på flyta lite på mage eller rygg men provar också på lite bentag. Till vår undervisning använder vi diverse flythjälpmedel för att underlätta ditt barns siminlärning. I alla våra grupper arbetar vi mycket med lek. Leken är ett roligt sätt att lära sig på. Alla lekar är väl genomtänkta för att lära barnen att känna sig trygga och säkra i vattnet. Viktiga inslag i undervisningen är lekar och övningar för att doppa huvudet, bubbla, glida, flyta och hoppa. Dessa moment är oerhört viktiga för att barnen ska vara avslappnade i vattnet och därmed även ha lättare för att lära sig att simma. Dessa färdigheter ingår i dessutom simförbundets märke Baddarem blå.

                                                                        

Mål
Att deltagren känner sig trygg och säker i vattnet, dvs doppar huvudet, andas ut under vattnet och glider med ansiktet i vattnet. 


Bläckfisken 
Förkunskaper                                                                                                                                 
Till gruppen Bläckfisken kommer man när man kan doppa huvudet, bubbla under vattnet och  glida i 5 sek med en platta i händerna och ansiktet i vattnet. Denna grupp kan även passa barn som inte tidigare gått i någon simskola men som obehindrat doppar huvudet och hoppar från kanten.

 

Undervisning
Vi jobbar vidare med vattenvana och fokuserar mer på att flyta och glida  på mage och rygg. Vi kommer att variera vattendjupet för att träna hopp, bubbla och glida på djupt vatten.Vi introducerar bentag och armar.

 

Mål
Målet är att man ska kunna flyta i 5 sekunder på rygg och sedan rotera runt så man hamnar i magläge och att kunna hoppa, glida och bubbla på djupt vatten

 
Silveringvinen

Förkunskaper

Uppflyttning till Silverpingvinen görs när man har nått färdigheterna för Baddaren blå och 

Bläckfisken och har stor trygghet i grunt vatten.                                                                                                                                                                                        

Undervisning

Vi fortsätter att utveckla barnens färdigheter och ökar svårighetsnivån. Här ligger fokuset på simsätten bröstsim och ryggsim för livräddning. Men även lite lätt med  crawl, armar och ben.

Vi kommer även här att variera vattendjupet för att öka svårighetsgraden. 

 

Vi lägger stor vikt vid att lära ut korrekta  teknik från början, vi tränar mycket på att  vinkla ut fötterna  som krävs för att få ett starkt framåtglid i simtagen.                                                                                                                                                                              

Mål

Målet är att deltagaren skall kunna simma 10 meter både på rygg och mage utan flythjälpmedel.

 

Guldpingvinen

Förkunskaper

När man har klarat färdigheterna för silverpingvinen det vill säga kan simma 10 meter på mage eller rygg på grunt vatten. Samt kan hoppa, doppa, glida och flyta på grunt vatten. 

      

Undervisning
Vi fortsätter att utveckla de färdigheter som barnen redan har och ökar svårighetsnivån genom att höja vattennivån. Vi jobbar mot att de utan problem ska kunna vara på djupt vatten och simma längre sträckor med korrekt teknik. 

                                                             

Mål
Målet är att deltagaren ska kunna simma minst 10 meter i mag- och ryggläge på djupt vatten innan uppflyttning till guldfisken. 

 

Nästa steg 
När färdigheterna är uppnådd för guldpingvinen så är nästa steg guldfisken.


Nyhetsarkiv