SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gävle Simsällskap
Simidrott
Simskolan
2021-06-15 15:45

Gävle Simsällskap simskolor
Vi bedriver simskolor vid Fjärran höjder på torsdagar, lördagar och söndagar under höst/vårterminen. Samt även vissa veckor under sommaren.

 

Vi har grupperna Baddaren, Bläckfisken, Silver- och Guldpingvinen. 

 

Deltagare
Vi tar emot alla barn som fyllt eller fyller fem år under simskolans genomförande och som kan vistas vid bassängen utan sina föräldrar.

Vid Fjärran Höjder så tar vi emot max 12 deltagare per grupp. 

 

Föräldrar
Vid simskolans start, dvs. första tillfället, samt vid avslutning är det tillåtet för föräldrar att vistas inne vid bassängen. Övriga gånger ber vi föräldrarna vänta utanför tills lektionstillfället är slut.

 
Simlärare
Vi eftersträvar alltid att vara 3-4 tillgängliga simlärare i varje grupp. De har har genomgått Simförbundets Simlinjeassistent-utbildning.
 

Lektioner och Simskoleavgifter
En termin består av 12 tillfällen där varje lektion är 30 minuter lång. Vi kommer att ha uppehåll under lov och helgdagar.

Avgifterna för Akvarie-grupperna är 1000 kr per termin. 

 
Anmälan
I grupperna Baddaren, Bläckfisken, Silverpingvinen samt Guldpingvinen, görs anmälan via vårt formulär på hemsidan www.gavlesim.se
 
Efter du har anmält ditt barn är vi tacksamma för om du meddelar oss om ditt barn har en funktionsvariation, som gör oss mer förberedd på att kunna bemöta ditt barns behov.
 
Anmälan är bindande då det dels krävs en stor administrativ tid att avboka, betala tillbaka avgifter och kalla in reserver. Om man ändå vill ha pengarna tillbaka så tar vi ut en admnistativ kostnad om 300:- för hanteringen av avbokningen.
 
Exempel på varor och tjänster där ångerrätten inte gäller enl distansavtalslagen
  • Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod.
Efter anmälan skickas ett informationsbrev ut till deltagarna med information om
Datum för uppstart, träningstillfällen och avslutning.
 
Utrustning
Baddräkt, bikini eller badbyxa. Hårsnodd till långt hår är bra.
I grupperna Baddaren, Bläckfisken, Silver- och Guldpingvinen använder vi oss helst inte av simglasögon då de behöver lära sig alla färdigheter utan glasögon.
När barnen börjar i teknikgrupperna är det dags att skaffa ett par simglasögon.
 
Övriga upplysningar
Vid varje lektion startar vi med ett upprop och lite uppvärmning
I uppvärmningen ingår olika former av kordinationsövningar som berättar om och tränar barnens motorik. Vi vill även att barnen ska se uppvärmingen som en självklarhet när man idrottar.
Ank- eller duschtåget är till för att träna på att vinkla ut fötter samt att man ska duscha innan bad. Om barnen duschar innan de kommer till lektionen är det risk att de börjar frysa redan innan lektionen.
Vi använder oss av noga genomtänkta lekar för att träna in de olika färdigheterna. Det är ett bra verktyg för att göra träningen rolig och att behålla barnens koncentration.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen